неділя, 30 жовтня 2022 23:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хворі люди, які ставлять світ на межу голоду": Зеленський прокоментував відмову РФ від "зернової угоди"

"Хворі люди, які ставлять світ на межу голоду": Зеленський прокоментував відмову РФ від "зернової угоди"
Зеленський назвав ситуацію з "зерновою угодою" показником в плані того, чого варті договори з РФ. Фото: president.gov.ua

Російська влада - це хворі люди, які ставлять світ на межу голоду, блокуючи дію зернової угоди, яка дозволяє транспортувати зерно з портів України в інші країни.

Зараз Ефіопія, для якої призначені багато суден з українським зерном, перебувають на межі голоду, але Росії на це наплювати, заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 30 жовтня.

Зеленський додав, що пояснення, які надала Росія, звучать щонайменше смішно.

"Що світ почув? Що нібито хтось із зерновоза запускає дрони... Спочатку вони говорили про "бойових птахів", потім - про "бойових комах", тепер - "бойове зерно"... Пшениця-вбивця, від якої тонуть російські адмірали. Ну що можна сказати? Реально-хворі люди. Але ці хворі люди знову ставлять світ на межу жорсткої продовольчої кризи" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна, Туреччина та ООН погодили рух суден із зерном попри незгоду РФ

Зеленський додав, що зараз тільки РФ є причиною голоду в Ємені, Сомалі, Ефіопії та інших країнах. Хоча партнери намагаються змусити країну-терориста припинити шантаж, це навряд чи буде реалістично - РФ більш зацікавлена в продовольчій кризі.

З іншого боку, ця ситуація показує, чого насправді варті будь-які договори з РФ.

"Зерновий коридор - це дуже конкретний приклад. Там зараз 218 доказів, що Росія не хоче жодних справжніх угод" - додав президент.

Країна-агресор Росія в неділю 30 жовтня перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

Міноборони РФ заявило, що безпілотники, нібито "атакували" Севастопольську бухту в суботу, 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору". Таку заяву Міноборони країни-агресора опублікувало 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Хворі люди, які ставлять світ на межу голоду": Зеленський прокоментував відмову РФ від "зернової угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі