пʼятниця, 05 серпня 2011 11:00

Господарський суд розглядає махінації, вчинені при міністрові оборони Гриценкові

Господарський суд розглядає махінації, вчинені при міністрові оборони Гриценкові

У Господарському суді Києва почався розгляд позову Міністерства оборони проти ТОВ "Райвел", з яким в 2007 році був укладений договір на реконструкцію 385-го військового госпіталю в Дніпропетровську. Суть претензій міністерства полягає в тому, що "Райвел" не тільки не виконав умови договору, але і незаконним чином привласнив собі госпіталь, який повинен був ремонтувати.

При цьому, як свідчать матеріали справи, у відчуженні об'єкта Міноборони брали участь високопоставлені чиновники відомства. Зокрема, директор департаменту охорони здоров'я Мельник П.С., якому тодішній міністр оборони Анатолій Гриценко видав доручення для здійснення всіх необхідних дій, пов'язаних з виконанням договору з "Райвелом".

Згідно з позовом Міністерства, Мельник згодом уклав з "Райвелом" вісім додаткових угод, які повністю змінили характер первинного договору. В результаті бюрократичних махінацій, Міністерство виявилося технічно винне в невиконанні пунктів договору, що призвело до виникнення заборгованості перед "Райвелом". Тоді військове відомство розплатилося з підприємством усіма будівлями і спорудами 385-го шпиталю. При цьому "Райвел" в 2009-му році ще й подав позов на відшкодування Міністерством додаткової заборгованості та штрафних санкцій на суму понад 76 мільйонів гривень.

Позов Міністерства оборони проти ТОВ "Райвел" був поданий лише після приходу нового керівництва військового відомства.

Нагадаємо, що після зміни керівництва Міноборони навесні минулого року, відомство ініціювало розслідування десятків справ про незаконну розтрату коштів і фондів, що трапилися при попередніх міністрах. За позовами Генеральної прокуратури у власність Міністерства були повернуті деякі відчужені раніше об'єкти, що знаходяться в привабливих з інвестиційної точки зору регіонах України.

Зараз ви читаєте новину «Господарський суд розглядає махінації, вчинені при міністрові оборони Гриценкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі