субота, 26 листопада 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Голодомор та війна в Україні мають одну мету Росії – МЗС

Голодомор та війна в Україні мають одну мету Росії – МЗС
Щорічно в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Фото: УНІАН

Розв'язана Росією сучасна війна проти України, Голодомор та штучний голод в Україні 1946-1947 років пов'язані однією метою.

Росіяни досі намагаються повністю знищити українську націю та її державність. Саме тому атакують інфраструктуру України, руйнують історичну та культурну спадщину, насильно вивозять дітей. Про це заявило Міністерство закордонних справ 26 листопада з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів.

"Український народ з його традиціями національно-визвольних рухів розглядався Кремлем як загроза існуванню радянської системи. Режим Сталіна (радянського диктатора Йосип Сталіна. – Gazeta.ua) чинив голод, репресії та масові депортації, аби зламати дух українців, знищив голодною смертю не менше 3,9 мільйона осіб", – пояснили в МЗС.

Там підкреслили, що Росія продовжує радянський терор, оскільки Кремль використовує ті ж методи, як і сталінський режим. Низка країн та регіонів опинилася на межі голоду через війну Росії проти України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знову запалюємо свічки" – Зеленський опублікував потужне відео до роковин Голодомору

"Тоталітарний комуністичний режим вчиняв масові голодомори, а режим Путіна (президента РФ Володимира Путіна. – Gazeta.ua) веде всесвітні "голодні ігри". Сотні мільйонів людей в Африці та Азії вже постраждали від руйнування сільськогосподарської інфраструктури та блокування експорту українських зернових з боку РФ. Як і в 1932-1933 роках НКВС вилучало в українців останнє продовольство, так і у 2022 році російські окупаційні війська грабують українські елеватори та вивозять українське зерно...", – йдеться у заяві.

МЗС закликало міжнародних партнерів відновити історичну справедливість – визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу та не допустити подальших воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду з боку Росії.

26 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Люди долучаються до акції "Запали свічку". Як вияв скорботи за вбитими голодом, віри у перемогу України. О 16:00 відбудеться Загальнонаціональна хвилина мовчання.

Цього року жертв радянського сталінського геноциду вшановують в умовах повномасштабної війни Росії проти України. У нинішній війні РФ переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації.

Зараз ви читаєте новину «Голодомор та війна в Україні мають одну мету Росії – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі