середа, 19 жовтня 2011 13:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Генпрокурор заплутався, за якими справами обвинувачують Тимошенко

Генпрокурор заплутався, за якими справами обвинувачують Тимошенко

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заплутався по кільком кримінальним справам, в яких як обвинувачена проходить екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Так, з початку він зазначив: "досудове слідство з кримінальної справи щодо 405,5 млрд доларів боргу компанії ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії проводить СБУ. Нагляд за дотриманням законів в ході розслідування судової справи знаходиться за головним управлінням генеральної прокуратури. Нагадаю, що обвинуваченою в цій справі є Тимошенко. Стосовно неї порушено кримінальну справу. Винесено постанову про притягнення її як обвинуваченої і вчора був допит в присутності її адвоката як обвинуваченої. Підкреслюю, по цій справі Тимошенко обвинувачена".

Далі Пшонка зазначив, що наразі Тимошенко проходить як обвинувачена тільки по кримінальним справам щодо придбання автомобілів швидкої допомоги та Кіотському протоколу.

"Завершено розслідування, яке проводить СБУ і адвокати Тимошенко продовжують знайомитися із завершеним розслідуванням кримінальних справ по придбанню автомобілів і Кіотському протоколу. Повторюю, що процес ознайомлення затягують адвокати. Вони висловили побажання більш детально вивчити кримінальні справи і слідство надало їм таку можливість. Зараз іде процес ознайомлення. Інших кримінальних справ, де була б обвинуваченою Тимошенко, немає", - наголосив він.

"Дійсно, є постанова Піскуна та його рішення від 2005 року. Я вважаю, що по ним також треба давати більш детальну правову оцінку. Яка вона буде — почекаємо, визнають це рішенням законним чи не законним. Але там не тільки є постанови Піскуна, але й рішення суду. Якщо там є поспішності чи порушення закону, буде інше рішення суду", - додав Пшонка.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор заплутався, за якими справами обвинувачують Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі