середа, 15 липня 2009 09:33

Гелетей так і не розібрався, хто готував замахи на Тимошенко та Луценка

Гелетей так і не розібрався, хто готував замахи на Тимошенко та Луценка

Справи про замахи на життя політиків Юлії Тимошенко, Давида Жванії та Юрія Луценка досі розслідуються.

Про це сказав колишній начальник Управління держохорони Валерій Гелетей в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи підтвердилися дані про замахи на відомих політиків, про які він заявляв раніше, Гелетей сказав:

"Одного разу я заявляв про підготовку замахів – на Юлію Тимошенко, Давида Жванію та Юрія Луценка. Я хочу вас запитати – як мої слова мали підтвердитися? Повинні були вбити когось з охоронюваних осіб?"

"Моя інформація про замахи була абсолютно правдивою, і підтвердження цьому – той факт, що відповідна кримінальна справа досі розслідується. Якби це була дезінформація, справу б уже закрили", - заявив він.

Екс-начальник УДО підтвердив, що також розслідувалися погрози екс-главі секретаріату президента Віктору Балозі – у 2008 році йому нібито погрожував один із високопоставлених чиновників в уряді.

"Там теж було розслідування. Я ним не займався, тому не коментуватиму", - сказав Гелетей.

Він також підтвердив, що були й інші повідомлення про підготовку замахів на відомих політиків.

"У нас неодноразово були повідомлення про загрозу життю охоронюваних осіб. І щоразу ми посилювали охорону в залежності від того, наскільки серйозна погроза. Такі повідомлення завжди були і будуть хоча б з тієї причини, що в країні є неадекватні і психічно хворі люди, які виношують плани злочинів проти чиновників", - сказав Гелетей, який до 14 липня очолював УДО, що охороняє перших осіб держави. Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Гелетей так і не розібрався, хто готував замахи на Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі