вівторок, 11 жовтня 2011 15:08

"Феменки" закликали "не рвати жо..и за Ю і Я" з балкону ЦУМа
21

Активістки жіночого руху "FEMEN" провели акцію протесту на балконі над входом до Центрального універмагу Києва. П'ять напівроздягнених дівчат цілу годину простояли на балконі із плакатами з написами "Ю и Я – одна *уйня", "Включи ум!" російською та англійською мовами.

"Ми бачимо, що сьогодні відбувається. Олігархічні клани, Янукович і Тимошенко, намагаються зіштовхнути лоб в лоб український народ. Ми закликаємо українських людей не робити кровопролиття, не виходити за Тимошенко, за Януковича. Ми просимо, щоб українські люди не рвали свою жопу за їхню жопу", - розповіла Gazeta.ua лідер руху Анна Гуцол.

Дівчина пояснила, що за технікою безпеки міліція не могла залізти на балкон за дівчатами: "Вони в середині чекали, коли ми змерзнемо".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

"Знизу ми чули різні відгуки, тому що більшість людей була там проплачена. Бабусі, які стоять там день у день, обурювались і казали: "Юля — найкраща". А інші підтримували і казали, що ми молодці. Бабусі дуже люблять цей образ жіночки з косою. Їм дуже важко зрозуміти, що і Янукович, і Тимошенко є тими самими олігархами, які крадуть їхні же гроші. Єдине різниця - хтось робив це п'ять років тому, хтось сьогодні це робить", - наголосила Гуцол.

За словами лідерки "FEMEN", затримали усіх п'ятьох дівчат. Вони досі перебувають у відділку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович після президентства також отримає політичні переслідування - Гарань

"До мене тільки що підійшла знайома і сказала: "Нарешті уже почали когось саджати за те, що крадуть у держави". Але з іншого боку, мені здається, що потрібно було починати не тільки з Тимошенко, а й з багатьох інших. Починати з Партії регіонів. Я думаю, там знайдеться багато людей, які розкрадають державні кошти. Думаю, що Тимошенко звернеться до Європейського суду, і справа якось вирішиться. Або, як завжди в нашій країні, всі домовляться і у всіх все буде добре", - підкреслила Анна Гуцол.

Фото: Андрій Шматов, Євген Колесник

Зараз ви читаєте новину «"Феменки" закликали "не рвати жо..и за Ю і Я" з балкону ЦУМа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі