четвер, 26 вересня 2013 11:00

FEMEN планує атакувати Януковича француженками, які "краще захищенні"

FEMEN планує атакувати Януковича француженками, які "краще захищенні"
Фото: vlasti.net

Лідер жіночого руху FEMEN Ганна Гуцол і її колишній консультант Віктор Святский мають намір просити політичного притулку в різних країнах Європи.

Про це у четвер повідомляє видання "Комерсант-Україна"

У серпні були здійснені напади на Віктора Святський (на той момент - консультанта руху) і лідера організації Анну Гуцол.

Також в серпні співробітники міліції провели обшук у київському офісі жіночого руху FEMEN, де було виявлено пістолет, граната, а також зображення патріарха Московського і всієї Русі Кирила і президента Росії Володимира Путіна з мішенню на лобі. За підсумками обшуку були зареєстровані матеріали за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або вибухових пристроїв" ; карається позбавленням волі на строк до 7 років).

Вчора Гуцол підтвердила намір активістів просити політичний притулок в країнах Європи. За її словами там вона зможе "спокійно, не побоюючись за життя і свободу, займатися громадською діяльністю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не зрозуміли голих протестів FEMEN

"Всі засновниці будуть за прикладом Інни Шевченко (активістки руху, якій Франція надала політичний притулок у серпні 2012 року) просити політичного притулку в Європі. Наприклад, у нашого колишнього консультанта Віктора Святський вже є домовленість з однією з європейських країн про надання притулку, однак поки ми не можемо сказати, яка це країна. Особисто я точно буду просити політичного притулку в Швейцарії, зараз мій адвокат збирає в Україні всі документи про кримінальні справи, факти нападів і переслідувань мене українською владою", - заявила лідер руху.

За інформацією видання Святский також має намір осісти в Швейцарії. Учора в інтерв'ю Spiegel Online він повідомив, що "пішов у підпілля і вирішив просити політичного притулку в одній із західноєвропейських країн".

Лідери руху зазначають, що тепер новим центром руху стане Франція.

"Нехай злочинний режим Януковича з його силовими посіпаками не розраховує на відсутність FEMEN в українській політиці", - заявила "виданню" Гуцол.

"FEMEN - це як французький легіон, який може атакувати в будь-якій точці світу. На акції в Україні FEMEN буде посилати іноземок, які завдяки своєму іноземному громадянству краще захищені", - сказав Святский німецьким журналістам.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN планує атакувати Януковича француженками, які "краще захищенні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі