середа, 19 серпня 2020 22:24

Європейська Рада незабаром введе санкції проти Білорусі: деталі

Європейська Рада незабаром введе санкції проти Білорусі: деталі
Тільки мирний та демократичний процес може забезпечити стійкі рішення - Мішель. Фото: Reuters

Незабаром ЄС введе санкції щодо значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії та фальсифікацію виборів у Білорусі.

ЄС не приймає безкарність. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель, передає пресслужба Ради ЄС.

"Оскільки вибори в Білорусі не були ні вільними, ні справедливими та не відповідали міжнародним стандартам, ЄС не визнає результатів, представлених білоруською владою. Європейський Союз солідарний з людьми Білорусі. І ми не приймаємо безкарність. Протести в Білорусі - це не про геополітику. Йдеться про право народу вільно обирати своє керівництво", - розповів голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Координаційна рада опозиції Білорусі обрала президію

Він заявив, що ЄС очікує повного та прозорого розслідування всіх можливих зловживань.

"Незабаром ЄС введе санкції щодо значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії та фальсифікацію виборів. Ми закликаємо білоруську владу знайти вихід з кризи через припинення насильства, деескалацію та всебічний національний діалог. Тільки мирний та демократичний процес, підкріплений незалежними та вільними ЗМІ та сильним громадянським суспільством, може забезпечити стійкі рішення. Усі сторони, включаючи треті держави, повинні підтримувати такий процес", - зазначив Мішель.

Глави держав і урядів країн ЄС не визнають результатів виборів президента Білорусі. ЄС введе санкції проти "значної кількості тих, хто відповідальний за насильство в республіці і фальсифікацію на виборах".

Зараз ви читаєте новину «Європейська Рада незабаром введе санкції проти Білорусі: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі