пʼятниця, 07 вересня 2012 15:54

Якщо такі "моральні авторитети" рвуться на другий строк, я від них точно не гірший - Стригун

Якщо такі "моральні авторитети" рвуться на другий строк, я від них точно не гірший - Стригун
Юрій Стригун. Фото: gazeta.ua

Страшенно не люблю відмовляти друзям, які дуже про щось просять. Наприкінці липня після відпустки сідаю в поїзд Умань-Черкаси. В цей час дзвонить Льоня Даценко – мій друг і голова обласної УНП. Каже, тобі треба балотуватися в нардепи по Жашківському округу. Спочатку, я думав, що це жарт. Дорогою їхав і навіть не думав про таке. Однак пропозиція була зовсім не жартом. Всі мої знайомі партійці балотуються і мені треба. Тільки є один маленький нюанс: вони йдуть по партійному списку, а я – мажоритарник.

Заяву писав з таким кислим виразом обличчя ніби Янукович, що пише письмову відмову від Межигір'я. Попри таємні сподівання, ЦВК мене зареєстрував без проблем. Потім почалися справжні випробування.

- А це правда, Пилипівно, що ваш Юра іде в депутати. В народні депутати? – уточнюють у матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яник - завше буде зеком, а Путін - чекістом"

– А чому ти йдеш від Ющенка, – цікавиться колега з Тального Валентин Гордєєв. Нібито в мене був вибір. Згодом у своїй газеті напише, що я йду від партії політичних доходяг.

Якщо глянути на список претендентів, то можна подумати, що я збожеволів. Валентин Ничипоренко – власник конезаводу в Жашкові. У своїй газеті написав, що має офіційно 126 мільйонів гривень. Замість агітації возить людей на екскурсії. Окрім споглядання коней у Жашкові усіх прибулих ще й добре годують і дають по пляшці горілки. Мене він за суперника не вважає. Ничипоренко боїться Бондаренка та Терещука. Згадує про Фурмана і Гвоздя.

Сергій Терещук - нинішній нардеп. Він працює на окрузі вже кілька років. Якби не приналежність до Народної партії Литвина та не голосування за мовний закон (від якого він згодом відхрестився), мав би шанси. А так матиме шанси залишитися без певної суми грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не переконаний, що правляча партія зможе демократично передати владу" - Ющенко

Анатолій Бондаренко – кандидат від об'єднаної опозиції. Цим усе сказано. Опозиція має в окрузі близько 50% підтримки. Звісно, в глибині душі я вважаю себе набагато більшим опозиціонером. Все-таки починав у 1989 році в Народному Русі, СНУМі. Ніколи нікуди не перебігав. У 2003 році вступив в УНП Костенка-Зайця. Але їхній зоряний час так і не настав. Тепер у списку Бондаренко справжній опозиціонер, а я – несправжній.

Василь Фурман випірнув задовго до виборів. Принаймні в Тальному його було чути раніше. Ректор Київського інституту банківської справи. Звісно, теж при грошах. Довго шукав собі політичне прикриття. Зрештою балотується, як представник партії "Удар".

Традиційно на окрузі висувається хтось із комуністів. Цього разу Борис Гречаний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У своїй політиці Янукович багато в чому копіює Леоніда Кучму" — Безсмертний

Керівник обласних еменесників Віктор Гвоздь – офіційний кандидат від Регіонів. Утім влада, очевидно, робитиме ставку не на нього. Є ще грошовиті Павло Єлізаров та Мирослав Якібчук. Мені вони не цікаві, як, зрештою і я їм.

Учора сталася одна цікава подія: прес конференція народного депутата Антона Яценка. Того, що вляпався в скандал з ДТП під Уманню. На прес-конференції зривався, хамив і обзивав журналістів. Учора вночі прийшла думка: якщо такі "моральні авторитети" вже побували депутатами один термін і рвуться на другий, то я від них точно не гірший.

Виборчого фонду я не відкривав. Хоча б тому, що ніхто мені грошей на вибори не дасть. Утім, я не один – таких у нашій країні мільйони.

Оце такі передвиборні розклади. Про все цікаве писатиму в наступних блогах.

Зараз ви читаєте новину «Якщо такі "моральні авторитети" рвуться на другий строк, я від них точно не гірший - Стригун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі