пʼятниця, 22 липня 2022 02:47

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС в останню мить прибрав із санкційного списку металургійного гіганта РФ

ЄС в останню мить прибрав із санкційного списку металургійного гіганта РФ
ВСМПО-Авісма" є найбільшим у світі виробником продукції з титану. Фото: metalinfo

Європейський союз відмовився запроваджувати санкції проти російського металургійного гіганта "ВСМПО-Авісма", який є найбільшим у світі виробником продукції з титану та титанових сплавів.

Про це повідомляє The Wall Streel Journal (WSJ) із посиланням на джерела з числа європейських дипломатів. Рішення було ухвалено в останній момент через побоювання заборони на імпорт продукції до ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бреше щодо причин зростання цін на продукти харчування - посол США в ООН

"Євросоюз в останній момент заблокував пропозицію ввести санкції проти російського металургійного гіганта "ВСМПО-Авісма"", - йдеться у статті.

"ВСМПО" спершу була серед компаній у новому пакеті санкцій – вона постачає матеріали для російських реактивних винищувачів, зокрема літаків, які беруть участь у війні в Україні.

"ВСМПО-Авісма" виробляє титан для аерокосмічної промисловості, це важливий постачальник титану для найбільшого у світі виробника комерційних літаків Airbus SE. Акціонерами Airbus зі штаб-квартирою в Тулузі є Франція, Іспанія та Німеччина.

Рада Європейського Союзу затвердила сьомий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в Twitter 21 липня.

Новий пакет санкцій передбачає ембарго на імпорт російського золота, обмеження проти Сбербанку та розширення персональних санкцій.

Зараз ви читаєте новину «ЄС в останню мить прибрав із санкційного списку металургійного гіганта РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі