пʼятниця, 06 травня 2022 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Єрмак пояснив, чому країни-гаранти й РФ не можуть мати однаковий статус на переговорах

Єрмак пояснив, чому країни-гаранти й РФ не можуть мати однаковий статус на переговорах
Голова ОП Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що країни-гаранти української безпеки й країна-агресорка Російська Федерація не можуть перебувати в однаковому статусі на переговорах.

Це суперечить здоровому глузду, заявив він в інтерв'ю "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав умову, за якої домовленості з РФ набудуть ваги

Наголосив, що держава не має права ставити знак рівності між гарантами безпеки і РФ. Остання - окупувала наші території, вбиває наших людей, інші країни - нам допомагають з нею боротися, пояснив Єрмак.

"Одна справа - це переговори з Російською Федерацією, інша - консультації щодо гарантій безпеки. Ці речі відбуваються паралельно. Це консультації з нашими партнерами, яких ми в майбутньому бачимо нашими гарантами", - сказав він.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що надасть гарантії безпеки Україні тільки після того, як будуть розв'язані територіальні питання Криму й Донбасу.

Голова російського МЗС Сергій Лавров розповів, що Київ змінив підхід до переговорів щодо гарантій безпеки. Він поскаржився, що Україна хоче гарантій безпеки спочатку від країн Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак пояснив, чому країни-гаранти й РФ не можуть мати однаковий статус на переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі