вівторок, 26 квітня 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін відмовився підписати гарантії безпеки Україні без рішень щодо Криму й Донбасу

Путін відмовився підписати гарантії безпеки Україні без рішень щодо Криму й Донбасу
Путін поскаржився, що після звірств у Бучі позиція України змінилася. Фото: Getty Images

Президент Росії Володимир Путін заявив, що надасть гарантії безпеки Україні тільки після того, як будуть розв'язані територіальні питання Криму й Донбасу.

Про це сказав на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Ґуттерішем, передає російське видання Интерфакс.

"На переговорах у Стамбулі нам вдалося досягти серйозного прориву, тому що вимоги міжнародної безпеки України наші українські колеги не стали пов'язувати з таким поняттям, як-от міжнародно визнані кордони України, винісши за дужки Крим, Севастополь і визнані Росією республіки Донбасу з певними застереженнями", - сказав Путін.

За словами президента РФ, після досягнення цих домовленостей Росія зіткнулася із ситуацією навколо Бучі Київської області, до якої нібито "російська армія не має жодного відношення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва відчуває поразку в Україні - Кулеба

Путін поскаржився, що після звірств у Бучі позиція переговорників з Україною щодо подальшого врегулювання кардинально змінилася.

"Вони (представники України. - ред. Gazeta.ua) відійшли від своїх колишніх намірів винести за дужки питання гарантій безпеки території Криму, Севастополя та республік Донбасу. Вони просто відмовилися від цього. І у своєму проєкті угоди щодо цього, який нам надали, вказали у двох статтях, що ці питання мають розв'язати на зустрічі глав держав.

Для нас зрозуміло, якщо ми віднесемо ці питання на рівень глав держав, не розв'язавши їх попередньо хоча б у рамках проєкту угоди, їх ніколи й не розв'яжуть. У цьому випадку підписуватися під гарантіями безпеки, не розв'язавши питання територіального характеру щодо Криму, Севастополя та республік Донбасу, ми просто не можемо", - сказав він.

Генсекретар ООН Антоніу Ґуттеріш заявив, що воєнні злочини Росії мають незалежно розслідуватися, а всі винні мають бути покарані.

Зараз ви читаєте новину «Путін відмовився підписати гарантії безпеки Україні без рішень щодо Криму й Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі