середа, 04 травня 2022 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав умову, за якої домовленості з РФ набудуть ваги

Зеленський назвав умову, за якої домовленості з РФ набудуть ваги
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський не дуже вірить у домовленості з Російською Федерацією, доки її лідер Володимир Путін офіційно їх не підтвердить.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit, передає Укрінформ.

"Наші групи спілкуються на рівні перемовників… Я можу сказати відверто, що не дуже вірю в такі домовленості. Вважаю, що важливо говорити, але доки президент Російської Федерації не поставить свій підпис або хоча б не скаже про щось офіційно, я не бачу ваги в таких домовленостях", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири країни: Зеленський назвав імовірних гарантів безпеки України

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня в Стамбулі. Україна виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни. Серед них - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Договір із РФ має містити логіку виходу з війни й червоні лінії для унеможливлення нових наступів росіян на територію України, пояснював радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Раніше Володимир Путін заявив, що надасть гарантії безпеки Україні тільки після того, як будуть розв'язані територіальні питання Криму й Донбасу.

Голова російського МЗС Сергій Лавров розповів, що Київ змінив підхід до переговорів щодо гарантій безпеки. Він поскаржився, що Україна хоче гарантій безпеки спочатку від країн Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав умову, за якої домовленості з РФ набудуть ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі