четвер, 15 червня 2023 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт пояснив, яку з захоплених територій Путін вважає "сакральною"

Експерт пояснив, яку з захоплених територій Путін вважає "сакральною"
Росія найбільше боїться втратити Крим. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти під час контрнаступу українських військових найбільше бояться втратити Крим

Окупований півострів є "сакральним" для російського диктатора Володимира Путіна, заявив у четвер військовий аналітик Владислав Селезньов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Росія для цього створила три потужні лінії оборони у районі Василівки, Токмака і Мелітополя Запорізької області", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму нова "бавовна". Росіяни скаржаться на атаку дронів

Окупанти надзвичайно хвилюються, що Збройні сили України спробують у рамках контрнаступу вийти до Кримського перешийка.

"Такий сакральний для Путіна Крим може опинитися у зоні надзвичайного ризику. Тоді HIMARS і Storm Shadow почнуть свою дуже важливу діяльність щодо знищення Кримського мосту та військових об'єктів в Криму", – додав Селезньов.

Збройні сили України продовжують на фронті контрнаступ щонайменше на трьох напрямках і 14 червня досягли певних успіхів.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

ЗСУ просунулися від 200 до 500 м на невстановлених ділянках Бахмутського фронту та від 300 до 350 м на невстановлених ділянках Запорізького напрямку на півдні. Продовжують контратаки на північно-західних, північно-східних і південно-західних околицях Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, яку з захоплених територій Путін вважає "сакральною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі