неділя, 16 червня 2013 11:03

Єгипет розірвав дипломатичні відносини з Сирією Асада: дипломати будуть видворені

Єгипет розірвав дипломатичні відносини з Сирією Асада: дипломати будуть видворені
ФОТО: Reuters

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі заявив, що Каїр не схвалює участь ліванського руху Хезболла у бойових діях на боці сирійського режиму.

Він закликав бойовиків Хезболли негайно залишити Сирію. Президент Єгипту також закликав світову спільноту до встановлення безпольотної зони над Сирією. На його думку, з прийняттям такого рішення зволікати не можна.

"Ми - з сирійським народом, але проти його уряду, який вбиває сирійських дітей і гвалтує жінок", - заявив Мурсі, виступаючи в Каїрі перед своїми прихильниками.

Президент пояснив, що Єгипет розриває всі відносини з Дамаском, видворяє сирійських дипломатів з Каїра і відкликає з Сирії свого повіреного в справах. Крім того, Мурсі закликав до встановлення безпольотної зони над Сирією.

Втім, він підкреслив, що проти військового втручання інших держав у конфлікт.

Зокрема, президент обрушився з критикою на радикальне шиїтське угруповання "Хезболла", яка базується в Лівані та воює на боці офіційного Дамаска.

Додамо, що раніше партія "Брати-мусульмани", яку представляє Мурсі, підтримала джихад проти чинного сирійського режиму.

Раніше Вашингтон оголосив про надання військової допомоги сирійській опозиції. Москва розкритикувала цю ініціативу.

Нагадаємо, збройне протистояння влади та опозиції в Сирії триває з березня 2011 року. Опозиція вимагає відставки президента Асада. За даними ООН, за цей час у Сирії загинуло понад 90 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет розірвав дипломатичні відносини з Сирією Асада: дипломати будуть видворені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі