неділя, 12 травня 2013 11:02

У Сирії екстремісти розгромили православний монастир, якому півтори тисячі років

У Сирії екстремісти розгромили православний монастир, якому півтори тисячі років
Фото: zn.ua

Воюючі на стороні опозиційних формувань у Сирії озброєні екстремісти напали на древній православний монастир Іллі пророка в околицях міста Ель-Кусейр, в 20 км від сирійсько-ліванського кордону.

Як повідомив у суботу інформаційному агентству САНА настоятель монастиря Гадір Ібрахім, бойовики спустошили християнську обитель, винесли церковне начиння, підірвали дзвіницю, зруйнували вівтар і купіль, передає ИТАР-ТАСС.

На довершення всього вони знесли статую старозавітного пророка, шанованого в Сирії як християнами, так і мусульманами, зазначив ігумен.

"Осквернення храму і монастиря - справа рук найманців-чужинців", - переконаний Ібрахім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії нищать пам'ятки всесвітньої спадщини, а біженці змушені жити у гробницях

За його словами, "сирійці не наважилися б вчинити подібне блюзнірство". Ігумен нагадав, що вік обителі перевищує півтори тисячі років і вона знаходиться під охороною держави як архітектурний пам'ятник.

За минулі два роки конфлікту в Сирії були зруйновані десятки церков і мечетей, головним чином у Хомсі і Алеппо. Постраждала також старовинна синагога в Джубаре - передмісті Дамаска.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії екстремісти розгромили православний монастир, якому півтори тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі