субота, 11 травня 2013 17:49

Теракт на кордоні Туреччини з Сирією: загинуло 40 людей, понад 100 поранено
5

Фото: Фото: Reuters

Два вибухи з інтервалом у 15 хвилин прогриміли у суботу в Рейханли біля будівлі мерії і в промисловому районі.

За попередніми даними, вибухнули два заміновані автомобілі. Загинули 40 людей, понад 100 отримали поранення.

П'ять осіб, з яких троє - громадяни Сирії, затримані у зв'язку з вибухами в місті Рейханли в Туреччині поблизу кордону з Сирією, передає турецький телеканал NTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт у столиці Туреччини забрав життя кількох людей

Прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган, виступаючи у прямому ефірі місцевого телебачення, заявив, що у Рейханли проживає 20-25 тисяч сирійських біженців, що давно вже викликає напруженість у місті, населення якого невдоволене припливом мігрантів із сусідньої країни. При цьому він уточнив, що, незважаючи ні на що, Туреччина продовжуватиме гостинно приймати сирійських біженців.

"Подібні інциденти можливі, особливо у такі критичні періоди, як той, який переживає зараз Туреччина, у зв'язку з мирним урегулюванням курдської проблеми", - заявив Ердоган.

Виведення бойовиків Робочої партії Курдистану в рамках запущеного за участю Ердогана процесу мирного врегулювання розпочався 8 травня. Зокрема, бойовики залишають провінцію Хатай, де розташоване місто Рейханли.

/media/video/496608/1_496608.mp4

Зараз ви читаєте новину «Теракт на кордоні Туреччини з Сирією: загинуло 40 людей, понад 100 поранено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі