пʼятниця, 03 травня 2013 16:25

"Аль-Каїда" поступово бере під контроль північ Сирії

"Аль-Каїда" поступово бере під контроль північ Сирії
Фото: news4k.co

Міжнародна терористична мережа "Аль-Каїда" створила шаріатський суд, щоб зміцнити свою владу в Сирії. Як повідомляють сьогодні британські ЗМІ, він перетворився на головний орган влади в Алеппо, найбільшому місті на півночі країни.

Його вплив поширюється на підконтрольні опозиції райони сусідньої провінції Ідліб. Судова колегія складається з представників чотирьох озброєних угруповань ісламістів. При цьому головою суду, який має право вирішального голосу, є представник організації "Джебхат ан-Нусра" ("Фронт перемоги"). Вона являє собою єдине ціле з філією "Аль-Каїди", чинною в Іраку.

Як зазначають ЗМІ, це угрупування за своєю бойовою потужністю і політичним впливом перевершує підтримувану Заходом так звану Сирійську вільну армію. Жителі захоплених районів Алеппо змушені звертатися у шаріатський суд для вирішення виникаючих конфліктних ситуацій.

Світське крило опозиції створило в місті власний суд - Об'єднану юридичну раду, проте він не користується впливом, оскільки у нього немає "силового ресурсу", щоб забезпечити виконання своїх рішень. Іншим інструментом впливу ісламістів є контроль над комунальним службами в зайнятих опозицією районах Алеппо.

Представники "Аль-Каїди" взяли в свої руки забезпечення цих кварталів продовольством, підтримують у робочому стані системи електро-і водопостачання, передають британські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" поступово бере під контроль північ Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі