вівторок, 23 серпня 2022 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон на саміті "Кримської платформи" повідомив про плани РФ в Україні

Джонсон на саміті "Кримської платформи" повідомив про плани РФ в Україні
Джонсон на саміті "Кримської платформи" повідомив про плани РФ в Україні. Фото: AP

Президент РФ Володимир Путін хоче зробити з усією Україною те, що зробив з Кримом.

Саме тому потрібно надавати Україні всю необхідну допомогу, допоки Росія не припинить цю жахливу війну. Про це на саміті "Кримської платформи" заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон вкотре закликав Росію припинити війну й нагадав їй про міжнародне право

"Путін планує напад на нові частини України. Він хоче всю Україну. Хоче зробити з нею те саме, що вже зробив з Кримом. Він готує анексію. Готує більше фальшивих референдумів", – заявив Джонсон.

Тому, за його словами, важливо об'єднатися і не дозволити, щоб силою зброї змінювалися кордони.

"Ми ніколи не визнаємо російської анексії Криму чи будь-якої іншої частини української території. Перед лицем путінського нападу ми маємо й далі надавати українським друзям усю військову підтримку, гуманітарну, економічну, дипломатичну допомогу, що вони потребують, допоки Росія не припинить цю жахливу війну й не забере свої сили з усієї території України", – наголосив Джонсон.

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався у вівторок, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон на саміті "Кримської платформи" повідомив про плани РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі