субота, 22 квітня 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомогу Україні треба збільшити мінімум у 10 разів прямо зараз – МЗС

Допомогу Україні треба збільшити мінімум у 10 разів прямо зараз – МЗС
Теперішніх обсягів військової допомоги Україні не достатньо, заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна повинна негайно отримати у 10 разів більшу військову допомогу, ніж отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник. Закликав партнерів України перейти "штучні червоні лінії" і виділити 1% ВВП на поставки зброї Україні.

"Ми вдячні нашим союзникам за військову допомогу. Але: цього недостатньо. Україні потрібно у 10 разів більше, щоб завершити російську агресію цього року", – заявив Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нову військову допомогу Україні

В ефірі "Суспільне" Мельник нагадав, що, за словами міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна, всі учасники міжнародної коаліції надали Україні збройну допомогу загалом на $55 млрд.

"Велика нібито цифра. Але якщо порівняти цю війну з Другою світовою війною, а, на жаль, паралелей стає все більше. То тоді, лише якщо взяти лендліз американського уряду, було надано у цінах 1940-их років допомоги на понад 50 млрд доларів. У теперішніх цінах це десь 700-800 млрд доларів", – сказав заступник міністра.

Союзники України повинні усвідомити масштаб цієї війни, допомога має бути збільшена щонайменше в 10 разів прямо зараз, заявив Мельник.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив розчарування, що у Європейському Союзі гальмується закупівля боєприпасів для України через суперечки країн-членів.

Вчора у Німеччині на авіабазі "Рамштайн" відбулося 11-е засідання Контактної групи з питань оборони України. Глава Пентагону Остін сказав, що загалом з початку широкомасштабного російського вторгнення країни НАТО виділили Україні військової допомоги на $55 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Допомогу Україні треба збільшити мінімум у 10 разів прямо зараз – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі