вівторок, 30 січня 2024 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

До весни наступ росіян вичерпається повністю - Буданов

До весни наступ росіян вичерпається повністю - Буданов
Ворог і близько не досягнув цілей, які планував, сказав Кирило Буданов. Фото: gur.gov.ua

Наступ російських окупаційних військ, який триває два з половиною місяці, повністю вичерпається на початку весни.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Зараз триває наступальна операція РФ. Вона розпочалася у листопаді 2023 року. Станом на зараз уже два з половиною місяці як триває. Результати самі бачите. Сказати, що вони для них якісь великі - точно це буде неправдою. На жаль для нас, певне просування у полях у них є, біля Авдіївки те, що відбулося. Але це не те, на що вони розраховували", - сказав начальник ГУР.

Окупанти хотіли якнайшвидше вийти на бар'єрний рубіж по річці Чорний Жеребець у Харківській області і на адмінмежі Донецької і Луганської областей, розповів Буданов.

"Навіть близько до цього нічого немає", - сказав начальник ГУР.

"Але їхній наступ ще триватиме. Десь на початку весни він вичерпається вже повністю", - заявив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський окупант після прильотів на голову і промови Путіна захотів у "дурку" - перехоплена розмова

Начальник ГУР не став прогнозувати, яким буде 2024 рік для України у військовому плані. Сказав, що це питання до Генерального штабу Збройних сил України.

"Як і за правилами будь-якої, як то кажуть, гри: ти робиш хід, противник робить хід. Зараз хід противника. Він закінчиться, і, я думаю, розпочнеться наш", - сказав Буданов.

Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському і Запорізькому напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ.

Втрати російських окупаційних військ за 705 днів становили 384 140 осіб. Українські воїни знищили 11 725 броньованих машин росіян, 6300 танків, 332 літака, 324 гелікоптери, 23 кораблі і катери та підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «До весни наступ росіян вичерпається повністю - Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі