понеділок, 03 листопада 2014 15:49

ДНР і ЛНР планують приєднатись до Росії — Снєгирьов

ДНР і ЛНР планують приєднатись до Росії — Снєгирьов
Фото: 112.ua

Провівши "вибори" на Донбасі сепаратисти сформували власну владу. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Далі створять свій парламент і оберуть людину, яка представлятиме інтереси ДНР і ЛНР. Це крок до надання легітимності цим новоутворенням. Вони намагатимуться встановити контроль на всій території ДНР і ЛНР. Напевно, відбудеться ескалація напруженості збройного конфлікту. Наступатимуть по декількох напрямках. На Донеччині — на місто Дебальцеве, На Луганщині — на міста Щастя, Попасне з виходом на Сіверськодонецьк і Лисичанськ. Ще ДНРівці намагатимуться встановити контроль в Маріуполі і Слов'янську", - розповів активіст.

Він зазначив, що сепаратисти не проголошуватимуть "Новоросію".

"На "виборах" перемагають Плотницький, і Захарченко ("прем'єр-міністри" республік — Gazeta.ua). Ці люди певною мірою контрольовані як Москвою, так і Києвом. Не планують будувати "Новоросію" з приєднанням інших територій України. Тобто будуть окремі республіки — ЛНР і ДНР. Причому вони не збираються об'єднуватись. Їх подальші плани — це, як мінімум, відокремитись від України. Максимум — приєднатись до Росії у вигляді окремих федерацій. Ці новоутворення не залишатимуться в юридичному полі України. В них навіть атрибути державності з російською символікою — на прапорі двоголовий орел", - підкреслив Снєгирьов.

Нагадаємо, 2 листопада на Донбасі терористи організували місцеві вибори. Обирали голів самопроголошених республік і депутатів. На вибори прийшли люди похилого віку. Місцевих заманили так званими "соціальними картками" і овочами за ціною гривня за кілограм. Картоплю, капусту і моркву продавали прямо біля "дільниць". А "Соціальна карта" надаватиме безкоштовне медобслуговування та низку знижок. Найголовніше — без неї самопроголошена влада не видаватиме пенсій. Зазначимо, у Держдумі заявили, що готові співпрацювати з ДНР і ЛНР. Також назвали псевдовибори легітимними. Президент України Петро Порошенко назвав їх "фарсом під дулами танків і автоматів".

Зараз ви читаєте новину «ДНР і ЛНР планують приєднатись до Росії — Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі