вівторок, 27 березня 2012 22:26

Дніпропетровський губернатор привітав померлих людей листівками

Мешканці Дніпропетровська отримали до 23 лютого і 8 березня іменні вітальні листівки, надрукувані на дорогому папері. Ініціаторами привітання виступили перший заступник мера Дніпропетровська Ігор Циркін і губернатор області Олександр Вілкул.

Листівка з привітаннями Вілкула була зроблена в практичній формі настільного церковного календаря, повідомляють Комментарии.

Розсилка таких іменних листівок є порушенням чинного законодавства, оскільки там були опубліковані особисті дані людей, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровську закриють лікарню, щоб віддати Московському патріархату

"По-перше, незрозуміло, де Вілкул та Циркін взяли особисті дані жителів. Можна губитися у здогадах, хто ж надав таку базу: паспортний стіл, МВС, виборчі комісії. Ясно тільки одне - база явно застаріла", - каже представник об'єднання "Спільна справа" Віктор Романенко.

За словами Романенка, були випадки, коли іменні листівки приходили на імена тих людей, які вже давно виїхали з житла з вказаними адресами, змінили прізвища, деякі померли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Дніпропетровщини проігнорувала вшанування жертв Голодомору

"Погодьтеся, не зовсім приємно родичам померлої недавно людини отримати вітальну листівку на його ім'я. Були випадки, коли люди знаходили листівки зі своїми даними, що валяються в під'їздах", - додав представник "Спiльної справи".

Ще одне порушення, яке побачили громадські активісти, - відсутність на листівках вихідних даних: найменування друкарні, тираж, номер замовлення, відповідального за випуск.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровський губернатор привітав померлих людей листівками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі