вівторок, 11 липня 2023 22:44

Данілов пояснив, що треба зробити Україні для вступу в НАТО

Данілов пояснив, що треба зробити Україні для вступу в НАТО
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що треба зробити Україні для вступу в НАТО. Фото: Українська правда

Україні необхідно виконати велику домашню роботу для повноцінного вступу в НАТО.

Перехід на технічне озброєння вже відбувається. Кількість західної зброї в Україні зростає, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода".

"Нам зараз потрібно виконати велику домашню роботу з повного переходу на стандарти Альянсу", – зазначив Данілов.

НАТО – не лише військовий Альянс. Україні варто звернути увагу на права людини, демократію та свободу слова, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував, що буде на другому дні саміту

"Наше військо відповідає вже стандартам НАТО. І дії нашої армії відповідають стандартам, тут питань ні в кого не виникає", – додав секретар РНБО.

Данілов впевнений, що зараз визначні дні для української історії.

"Звичайно, хотілося б з першого разу й одразу. Але маємо на увазі, що до Альянсу входить 31 країна і кожна країна має дати згоду. Це складний процес . Але я впевнений, що ми пройдемо цей шлях", – додав він.

Саміт НАТО у Вільнюсі розпочався сьогодні і продовжиться завтра. У столицю Литви прибув президент України Володимир Зеленський.

НАТО опублікувало текст підсумкового комюніке саміту лідерів країн-членів Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі. Він складається із 90 пунктів.

Із найважливішого для України – Альянс погодився прибрати план дій щодо членства в НАТО для України, але поки що не дав запрошення для вступу.

Зараз ви читаєте новину «Данілов пояснив, що треба зробити Україні для вступу в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі