неділя, 11 вересня 2022 21:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Чорногорія заговорила про скасування безвізу з Росією

Чорногорія заговорила про скасування безвізу з Росією
Чорногорія заговорила про скасування безвізу з Росією. Фото: Главком

Міністр закордонних справ Чорногорії Ранко Кривокапич запропонував призупинити дію угоди про спрощений візовий режим для громадян Росії.

Про це повідомляє видання Dan, посилаючись на заяву МЗС Чорногорії. У МЗС вважають, що Чорногорія у всьому повинна бути на боці Євросоюзу, тим більше, коли ідеться про спрощення візового режиму з РФ.

"Чорногорія є відданим партнером Європейського Союзу, і міністр закордонних справ вважає, що наша країна повинна бути повністю солідарна з ЄС у цьому рішенні, як це було досі", – заявили в МЗС.

У разі, якщо б уряд погодився з думкою міністра закордонних справ, це практично означало б введення віз для громадян РФ.

З 2008 року між Росією і Чорногорією діє угода про безвізові поїздки громадян. Росіяни можуть в'їжджати в Чорногорію і перебувати в країні до 90 днів на підставі чинного проїзного документа, в тому числі закордонного паспорта.

Євросоюз повністю припинив дію угоди про спрощений візовий режим з Російською Федерацією.

Таке рішення сьогодні, 9 вересня, затвердила Рада ЄС, йдеться у повідомленні на її офіційному сайті.

Для громадян Росії діятимуть загальні правила візового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Чорногорія заговорила про скасування безвізу з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі