понеділок, 08 січня 2024 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Чого очікувати, якщо у США так і не домовляться про допомогу Україні: Кулеба відповів

Чого очікувати, якщо у США так і не домовляться про допомогу Україні: Кулеба відповів
Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом. Фото: AP

Україна продовжить чинити опір російському агресору, навіть якщо у Конгресі США так і не домовляться про додаткове фінансування підтримки.

Наша країна продовжить боротися з тими ресурсами, які є. Про це інтерв'ю виданню El Pais сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він закликав не допустити зволікання з цим рішенням аж до погіршення ситуації на фронті через затримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, чому країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз

Кулебу запитали, чого чекати, якщо у США так і не затвердять додатковий $61 млрд на військову підтримку України.

"Ми продовжимо боротися з тими ресурсами, які у нас є. Для світу на кону демократія, безпека і процвітання. Для України ж питання стоїть про саме існування як держави", - нагадав він.

Країни-партнери не просять Україну розпочати переговори з РФ та заморозити війну.

Ні миру, ні замороженого конфлікту також не хоче російський диктатор Володимир Путін. Про це інтерв'ю виданню El Pais сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Голова МЗС зазначив, що Україна має перемогти, а РФ програти, а отже, "все політичне мислення" повинно бути спрямоване на досягнення цієї мети.

Зараз ви читаєте новину «Чого очікувати, якщо у США так і не домовляться про допомогу Україні: Кулеба відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі