понеділок, 08 січня 2024 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба сказав, чи просять союзники Україну про переговори з РФ з метою заморозити війну

Кулеба сказав, чи просять союзники Україну про переговори з РФ з метою заморозити війну
З 2014-го до 2022 року Україна провела майже 200 раундів переговорів з Росією, що завершилося повномасштабним вторгненням, нагадав глава МЗС Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Країни-партнери не просять Україну розпочати переговори з РФ та заморозити війну.

Ні миру, ні замороженого конфлікту також не хоче російський диктатор Володимир Путін. Про це інтерв'ю виданню El Pais сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Путін не хоче ні замороженого конфлікту, ні миру. Ті, хто пропонує заморожений конфлікт, стверджують, що діють в найкращих інтересах України та світу, але насправді вони допомагають Путіну та ігнорують те, що таке сьогоднішня Росія", - заявив посадовець.

Кулеба зауважив, що з 2014-го до 2022 року Україна провела майже 200 раундів переговорів з Росією, коли де-факто і був заморожений конфлікт.

"Ми намагалися. Ми встановили та оголосили про 20 перемир'їв, нескінченні переговори завершилися повномасштабним вторгненням Путіна", - нагадав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена оцінили готовність Путіна до переговорів з Україною

Голова МЗС зазначив, що Україна має перемогти, а РФ програти, а отже, "все політичне мислення" повинно бути спрямоване на досягнення цієї мети.

Журналіст запитав, чи хтось із союзників України пропонував заморозити конфлікт.

"Цього немає на столі, наші союзники не просять нас вести переговори з Росією, щоб заморозити війну, ні коли ми сідали з делегаціями, ні на закритих зустрічах у скороченому складі. Це не те, що хтось може наважитися поставити на стіл як варіант. Решта просто шум", - відповів він.

Ліквідації російського диктатора Володимира Путіна недостатньо для старту переговорів між Україною та Росією.

Такі переговори були б "безглуздими". Спочатку Росія має виконати одну умову, і лише тоді з нею говоритимуть, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба сказав, чи просять союзники Україну про переговори з РФ з метою заморозити війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі