понеділок, 08 липня 2024 04:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot

Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot
Україна отримає від Нідерландів додаткову систему ППО. Фото: Мілітарний

Україні нададуть додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони.

Також Нідерланди допоможуть повернути дітей, яких викрала РФ, заявили міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп на спільному брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою в Києві, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав дві речі, які Україна очікує від саміту НАТО у Вашингтоні

Також було ухвалене рішення про закупівлю зброї у уукраїнських виробників, передачу Україні криміналістичної лабораторії і виділення коштів на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл.

"Ми сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована і очікувані терміни доставки цього комплексу до України", - сказав Кулеба.

Міністр оборони Нідерландів під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Одесі наголосив на важливості військової підтримки нашої держави, зокрема в постачанні літаків F-16.

Зеленський акцентував, що Україна чекає на прибуття нідерландських винищувачів F-16, які допоможуть закрити українське небо та запобігти атакам РФ на наші міста та громади.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі