неділя, 06 жовтня 2024 01:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ застосовують нову тактику відступу на Донеччині - NYT

ЗСУ застосовують нову тактику відступу на Донеччині - NYT
Українські воїни використовують нову тактику на Донбасі. Фото УНІАН

Українські військові використовують на Донеччині тактику "повільного відступу", щоб мінімізувати свої та максимізувати втрати противника.

В регіоні розгортається важлива боротьба - війна на виснаження, коли кожна сторона намагається виснажити іншу, завдавши максимальних втрат, сподіваючись зламати потенціал і волю супротивника до продовження війни, пише The New York Times.

Військовий аналітик українського державного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков назвав стратегією "обміну простору на російські втрати". За його словами, ідея полягає в тому, щоб відступити з атакованих міст, але завдати противнику, якомога більших втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди далі наступатимуть росіяни: британська розвідка проаналізувала захоплення Вугледара

Військовий 411-го українського безпілотного батальйону, який воює навколо прифронтового міста Покровськ Олександр Солонько наголосив, що питання в тому, скільки російські військові втратять, перш ніж зрозуміють, що це марно.

Зіткнувшись з безперервними атаками, деякі українські командири також "вважають за краще залишити позицію або населений пункт, якщо це зменшує втрати серед особового складу".

"Ця війна вирішуватиметься не тим, хто контролює Вугледар чи інші тактично важливі прифронтові міста... Йдеться про те, скільки військ росіяни витратили, намагаючись захопити Вугледар, порівняно з втратами, яких зазнали українці, намагаючись його утримати", - каже Франц-Штефан Гаді, військовий аналітик, який базується у Відні.

2 жовтня в ЗСУ повідомили, що українські сили виводять з Вугледару Донецької області. Вище командування надало дозвіл на здійснення маневру.

За даними західних ЗМІ, російські окупанти під час штурмів Вугледара могли втратити понад 2100 осіб з урахуванням тяжкопоранених, загиблих і зниклих безвісти. Такі втрати зазнали 155 і 40 бригади морської піхоти окупаційної армії РФ. Це 40% довоєнної чисельності цих підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ застосовують нову тактику відступу на Донеччині - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі