субота, 05 жовтня 2024 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Мета і завдання української влади - гарантувати мир і тривалу безпеку без торгівлі територіями - Зеленський

Мета і завдання української влади - гарантувати мир і тривалу безпеку без торгівлі територіями - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський розповів про майбутній потужний тиждень. Фото: Офіс президента

Гарантувати Україні надійний мир та тривалу безпеку можливо і треба виключно на основі міжнародного права.

Це має бути без будь-якої торгівлі територіями. Саме в цьому мета і завдання української влади, розповів президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні, пише Gazeta.ua.

"Саме так, як передбачено Формулою миру. Україні потрібен мир - справжній, справедливий, - гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані. Саме для цього ми працюємо", - наголосив Зеленський.

Він очікує, що наступний тиждень буде по-справжньому позитивним для України та її бачення того, як має закінчитись війна.

"Зараз триває робота наших команд – України та Сполучених Штатів, команд інших наших партнерів для підготовки "Рамштайну" - змістовних рішень і загалом зустрічей і переговорів наступного тижня", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий генсек НАТО і Білий дім розходяться на думці про допомогу Україні

Президент пообіцяв, що українська влада зробить це максимально ефективно.

За його словами, будуть політичні консультації між командами: урядовці, дипломати. Говоритимуть також військові по наповненню воєнних пунктів Плану перемоги.

"Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції - наш фронт передусім. І все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за Формулою миру", - зауважив президент.

Зеленський має намір представити свій План перемоги лідерам країн-союзників на засіданні контактної групи у форматі "Рамштайн", що відбудеться 12 жовтня у Німеччині.

Він наголосив, що рішучість партнерів та посилення України - це те, що може зупинити російську агресію.

Зараз ви читаєте новину «Мета і завдання української влади - гарантувати мир і тривалу безпеку без торгівлі територіями - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі