субота, 05 жовтня 2024 23:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Яка ситуація на фронті: оперативне зведення Генштабу

Яка ситуація на фронті: оперативне зведення Генштабу
Генштаб опублікував чергове оперативне зведення новин з фронту. Фото: Міноборони

За 5 жовтня на фронті російсько-української війни відбулося 147 бойових зіткнень.

Російські загарбники завдали по території України 69 авіаударів, скинувши 105 КАБів. Росіяни також задіяли для ураження 583 дрони-камікадзе та здійснили понад 3590 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах, йдеться в черговому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Харківському напрямку ворог шість разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Липців, Вовчанська та Стариці.

На Куп'янському напрямку противник 12 разів атакував населений пункт Лозова. Крім того, десять разів проводив штурми у районах Новоосинового, Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Глушківки та Кругляківки.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники дев'ять разів атакували позиції українців неподалік Новосадового, Макіївки, Греківки та Торського.

На Сіверському напрямку ворог 10 разів атакував район Білогорівки. Також російські окупанти атакували в районах населених пунктів Новосадове та Верхньокам'янське.

На Краматорському напрямку наразі триває п'ять боєзіткнень поблизу Ступочок, Калинівки, Григорівки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку росіяни 13 разів атакували сили оборони біля Дачного та Торецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уражено три командних пункти російських окупантів - Генштаб

На Покровському напрямку росіяни 28 разів намагалися прорвати нашу оборону неподалік населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр, Лисівка та Промінь.

На цьому напрямку було знешкоджено 177 окупантів, 72 з них - безповоротно. Також знищено дві бойові броньовані машини та п'ять автомобілів. Крім цього, пошкоджено БМП, БТР та дві гармати противника.

На Курахівському напрямку ворог 26 разів атакував наші позиції поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Ізмайлівки, Гострого, Максимільянівки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки.

На Времівському напрямку загарбники здійснили чотири наступальні дії неподалік Богоявленки.

На Оріхівському напрямку мала місце одна безуспішна спроба противника просунутись в напрямку наших позицій неподалік Новоданилівки.

"На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала", - йдеться в повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 5 жовтня склали 659 220 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1280 загарбників, повідомив Генштаб.

За добу РФ також втратила вісім танків, 31 бойову броньовану машину та 72 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «Яка ситуація на фронті: оперативне зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі