понеділок, 29 серпня 2022 23:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можуть кинути третій армійський корпус РФ на Херсон – коментар Арестовича

Чи можуть кинути третій армійський корпус РФ на Херсон – коментар Арестовича
Росіяни розкидали третій корпус по різних напрямках. Фото: t.me/CITeam

Росія навряд чи зможе швидко перекинути до Херсона третій армійський корпус, який вона нещодавно відправила в Україну.

Для успішного перекидання корпусу потрібно кілька факторів, яких у Росії немає, розповів радник офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна, повідомляє Gazeta.ua.

За словами Арестовича, третій корпус вже в Україні, але де конкретно - він не сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці", буряти, сирійці й кримінальні злочинці: хто належить до армії Путіна

Відомо тільки, що підрозділи зі складу корпусу перекинули на різні напрямки - тобто, як мінімум їм необхідно зібратися в одне ціле, щоб попрямувати під Херсон. Але зробити цього їм не дадуть.

Для успішного перекидання військ потрібні в першу чергу цілі комунікації - мости та переправи. Арестович зазначив, що мости та переправи успішно винищуються Збройними силами України - тільки за сьогодні знищено мінімум дві з них.

"Тобто ми придушуємо їхні спроби налагодити постачання своїх угруповань на правому березі... Йде бойова робота" - резюмував він.

Нещодавно стало відомо, що третій армійський корпус ЗС РФ, який довгий час навчався на полігонах біля н/п Муліно в Нижегородській області Росії, прямує до України. У Ростовській області були помічені військові ешелони цього корпусу.

Західні аналітики вважають, що новий корпус взагалі жодним чином не вплине на ситуацію на фронтах. Так, у нього багато нової техніки, проте моральний дух та навченість особового складу знаходяться на низькому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть кинути третій армійський корпус РФ на Херсон – коментар Арестовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі