неділя, 28 серпня 2022 05:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Третій армійський корпус РФ ніяк не змінить ситуацію на полі бою – ISW

Третій армійський корпус РФ ніяк не змінить ситуацію на полі бою – ISW
В ISW розповіли про Третій армійський корпус РФ. Фото: Еспресо

Третій армійський корпус навряд чи зможе створити ефективну бойову міць на полі бою для окупантів.

Добровольчі батальйони, що входять до складу цього корпусу, найімовірніше, будуть розділені на дві основні групи і перекинуті на Донецький напрямок і на південь для відновлення наступу, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти тренуються на новіших зразках зброї, що вказує на те, що їх хочуть використати для відновлення наступального потенціалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Понад половина російських бригад укомплектовані менш ніж на 60%" – що пише про нас світова преса

"Краще оснащення не обов'язково зроблять сили ефективними, якщо особовий склад недостатньо навчений чи дисциплінований", – зазначають в Інституті.

Ефективність від надходження такої кількості добровольців також знизиться через те, що у Росії бракує досвідчених командирів.

Російський третій армійський корпус перекидають на фронт. Його сформували нещодавно спеціально для війни проти України, повідомляє Conflict Intelligence Team.

До третього армійського корпусу увійшли добровольці, які не відрізняються ані бойовим духом, ані навичками, ані дисципліною. До того ж у них опинилися зразки сучасної техніки. Є два варіанти, чому так сталося. Або в росіян вже не залишилося досвідчених екіпажів для навчання добровольців, або окупанти мають складнощі зі зняттям з консервації старої техніки.

Зараз ви читаєте новину «Третій армійський корпус РФ ніяк не змінить ситуацію на полі бою – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі