понеділок, 12 лютого 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Цей рік вирішальний - Зеленський звернувся до українців

Цей рік вирішальний - Зеленський звернувся до українців
Президент Володимир Зеленський провів тривалу нараду щодо підготовки нашої міжнародної роботи у лютому. Фото: president.gov.ua

Україна готується до Мюнхенської безпекової конференції.

Буде представлене бачення цього року, який у багато чому є вирішальним. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Провів сьогодні тривалу нараду щодо підготовки нашої міжнародної роботи в лютому. Зокрема, готуємося до Мюнхенської безпекової конференції – важливої не лише європейської, а й глобальної платформи", - сказав глава держави.

Україна представить своє бачення цього року, заявив Зеленський.

"І багато в чому вирішального року - тих перспектив, які є в усіх нас, у всіх вільних націй, і які точно не мають бути втрачені", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гелікоптери Sea King Mk4, БТРи і не тільки: Німеччина передала Україні новий пакет допомоги

Зеленський сказав про глобальні зусилля для повернення Україні реального, справедливого миру.

Говорив про це з президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

"Саме такого миру, якого заслуговує кожен народ і заради якого Україна запропонувала формулу миру. Десять пунктів, які охоплюють всі аспекти російської агресії проти нашої держави", - сказав Зеленський.

Глава держави подякував Рамафосі за участь представника ПАР у зустрічах радників щодо формули миру. "Розказав про нашу домовленість і спільну роботу зі Швейцарією щодо організації Глобального саміту миру", - повідомив президент.

"Ми домовилися й надалі підтримувати достатній рівень взаємодії, щоб наблизити настання чесного миру та зробити продуктивними глобальні зусилля. Африка має бути представлена в усіх глобальних процесах", - заявив Зеленський.

Сьогодні Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача за участі Олександра Сирського на посаді головнокомандувача Збройних сил України. Президент назвав пріоритетні питання.

У 2022 році президент назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «Цей рік вирішальний - Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі