понеділок, 31 січня 2022 20:25

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Це буде кінець Росії": які наслідки отримає РФ у разі наступу в Україну

"Це буде кінець Росії": які наслідки отримає РФ у разі наступу в Україну
"Якщо РФ піде у наступ і втягне Білорусь, то буде кінець цих країн як тих, із ким має стосунки цивілізований світ", говорить військовий оглядач Віктор Ягун. Фото: Reuters

Стягування російських військ на українські кордони – це спосіб тиснути на Захід та Україну. Малоймовірно, що це переросте у широкомасштабний наступ, але ніхто не знає, що у президента Росії Володимира Путіна в голові. Про це Gazeta.ua розповів генерал-майор СБУ, військовий оглядач Віктор Ягун.

"Росія своїм діями на кордоні хоче тиснути на Україну та Захід. Я не вірю, що це може перерости у наступ чи тим паче поглиблення окупації. Можуть лише спробувати зробити ескалацію ситуації. Бо якщо РФ піде у наступ і втягне Білорусь, то буде кінець цих країн як тих, із ким має стосунки цивілізований світ. Після цього з ними ніхто не сяде за стіл перемовин. Організували це все з однією метою – шантажу", – каже Ягун.

Під час Олімпіади у Пекіні ескалації не буде, бо це стане плювком в обличчя Китаю, каже оглядач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Офісі президента вважають, що у людей пам'ять, як у золотої рибки - експерт

"КНР хоче зробити яскраве свято. Це важлива річ для тоталітарних держав. До 20 лютого точно нічого не буде. Що після – ніхто не може врахувати. Ніхто не може подивитися у мозок цієї потвори, яка сидить у Кремлі. Навіть його оточення", – наголошує Ягун.

Україна не залишилася одна – і це бачить ворог, говорить він.

"Велика Британія чітко показала свою позицію. Це зараз один із найголовніших союзників. Британія зрозуміла, що має брати на себе лідерство у Європі. Також наші партнери – країни Балтії. Інший наш потужний союзник – Польща. Вона вже багато разів потрапляла під прес Москви. Більше цього не хоче, тому й допомагатиме нам. Переважна більшість країн Європи оголосили, що нам допомагатимуть, зокрема, зброєю. Хоч випадають зараз Німеччина, Франція, Італія. Підтримка партнерів – один із запобіжників, чому ворог не зможе використати свою потугу проти України", – каже Ягун.

Велика Британія розробляє законопроєкт, який дасть можливість вводити санкції проти будь-яких організацій та осіб з Російської Федерації. Його представлять у британському парламенті наступного тижня.

США заявили, що із союзниками дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення РФ в Україну. Президент США Джо Байден заявив, що Америка запровадить санкції проти Росії у випадку нового вторгнення в Україну. Водночас він не відкидає, що обмеження можуть зачепити особисто Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде кінець Росії": які наслідки отримає РФ у разі наступу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі