понеділок, 08 січня 2024 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Час діяти" - Байден закликав ухвалити допомогу Україні

"Час діяти" - Байден закликав ухвалити допомогу Україні
Президент США Джо Байден закликав ухвалити допомогу Україні у понад $60 млрд. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав республіканців у Конгресі діяти.

Він вимагає схвалити додаткове фінансування, зокрема, у понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду в 2024 році, свідчить пресреліз Білого дому.

"Тепер республіканці в Конгресі повинні виконати свою роботу. Припинити погрози закрити уряд та виконати свій основний обов'язок щодо фінансування критично важливих пріоритетів внутрішньої й національної безпеки, включаючи мій додатковий запит. Для них настав час діяти", - заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Конгресу США зробив заяву щодо фінансування України

Водночас президент США підкреслив, що угода на крок наблизила Вашингтон до запобігання непотрібного шатдауну і захисту важливих національних пріоритетів.

"Вона відображає рівні фінансування, про які я домовився з обома партіями", - зазначив американський лідер.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «"Час діяти" - Байден закликав ухвалити допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі