понеділок, 08 січня 2024 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Спікер Конгресу США зробив заяву щодо фінансування України

Спікер Конгресу США зробив заяву щодо фінансування України
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що його виборці не розуміють, яку саме мету має політика Байдена щодо вторгнення Росії в Україну. Фото: pixabay.com

Деякі виборці у США не розуміють, яку саме мету має політика президента Джо Байдена щодо вторгнення Росії в Україну.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон голосував проти затвердження нової військової допомоги Києву, щоб послати сигнал Білому дому. Республіканці будуть готові проголосувати за допомогу, щойно адміністрація Байдена роз'яснить їм її стратегію щодо України, сказав політик в інтерв'ю CBS.

"Ми готові підтримувати Україну, але не розуміємо стратегію Білого Дому. Яка має бути завершальна фаза війни? Яка у нас стратегія? Яку мету ми переслідуємо?", - перелічив він питання, на які прагне отримати відповіді.

Джонсон хоче отримати гарантії, що США повністю контролюватимуть витрачання коштів із військової допомоги.

"Республіканці в Палаті представників під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським були повні рішучості підтримати український народ, боротьбу за свободу та проти Володимира Путіна, який є безжальним диктатором. Однак через зростання державного боргу США Вашингтону для бюджетування допомоги Україні доведеться позичати десь гроші. Потрібна відповідальність перед людьми, які цю допомогу фінансують", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США досяг угоди щодо фінансування в 2024 році

Водночас на запитання журналістки, чи зможе Конгрес забезпечити виділення допомоги Україні до лютого, Джонсон сказав, що важливіше забезпечити безпеку кордонів США, перш ніж забезпечувати безпеку будь-кого ще.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Спікер Конгресу США зробив заяву щодо фінансування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі