середа, 31 січня 2024 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розповів, звідки йдуть комплектуючі для російського ВПК

Буданов розповів, звідки йдуть комплектуючі для російського ВПК
Витрати, яких зазнала РФ під час війни, неможливо повністю покрити жодній країні. Фото: eastnews.ua

Жодній країні так і не вдалося повністю зупинити доступ Росії до іноземних комплектуючих для військової промисловості.

РФ отримує їх із різних країн, як зі Сходу, так із Заходу, заявив керівник Головного управління розвідки Збройних сил України Кирило Буданов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Державна програма Російської Федерації, відома як "паралельний імпорт", фактично є легалізованою контрабандою. Треба визнати, що вона досить ефективно працює. "Паралельний імпорт" - це на законодавчому рівні узаконена контрабанда. Комплектуючі йдуть із багатьох країн, не тільки, як всі думають, зі Сходу. Багато чого йде із Заходу. На жаль, повністю припинити доступ росіян до іноземних комплектуючих ніхто так і не зміг", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик зробив тривожний прогноз щодо Третьої світової

Витрати, яких зазнала РФ під час війни, неможливо повністю покрити жодній країні. Обсяг витрат перевищує обсяг виготовленої продукції значною мірою.

"Зокрема, в окупантів існує критична потреба у боєприпасах. Такі витрати, які йдуть у цій війні, жодна з країн не може перекрити повністю. Втрачається набагато більше, ніж виготовляється", - наголосив Буданов.

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Буданов розповів, звідки йдуть комплектуючі для російського ВПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі