середа, 31 січня 2024 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ здатна виробляти понад 100 танків на місяць - ISW

РФ здатна виробляти понад 100 танків на місяць - ISW
"Новатор" уже виконав 17% державного оборонного замовлення РФ на 2024 рік. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць.

Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Війська РФ зможуть продовжувати нинішні темпи операцій в осяжному майбутньому. Станом на березень 2023 року єдиний російський виробник танків - Уралвагонзавод - виробляв 20 танків на місяць. У березні заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що російський ОПК може виробляти 1500 основних бойових танків у 2023 році, що передбачає середній рівень виробництва 125 танків на місяць", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ліквідували літак і 10 танків окупантів

Міністерство оборони Росії повідомило 30 січня, що російське підприємство ОПК "Новатор" виконало державне оборонне замовлення на крилаті ракети "Калібр" та балістичні ракети "Іскандер" у 2023 році.

"Гендиректор "Новатора" Фарід Абдрахманов доповів міністру оборони РФ Сергію Шойгу про виконання оборонного держзамовлення на "Калібри" та "Іскандери" у 2023 році, перейшовши на цілодобове виробництво і створивши тризмінний графік роботи на всіх своїх заводах", - йдеться у звіті ISW.

За словами Абдрахманова, "Новатор" уже виконав 17% державного оборонного замовлення на 2024 рік.

Від початку повномасштабної війни і до 25 січня 2024 року сухопутні війська Росії втратили в Україні близько 2,6 тис. основних бойових танків та 4,9 тис. інших бойових броньованих машин. Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж 2022 року, повідомило 29 січня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «РФ здатна виробляти понад 100 танків на місяць - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі