четвер, 18 січня 2024 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен сказав, що допоможе Україні виграти війну

Блінкен сказав, що допоможе Україні виграти війну
Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав три складові, які допоможуть Україні перемогти у війні. Фото: eastnews.ua

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена активно працює над тим, щоб домогтися схвалення Конгресу щодо виділення додаткових фінансових ресурсів для України, сума яких перевищує $61 млрд.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає CNBC.

"Основна частина цих коштів призначена для придбання оборонних товарів для України і буде спрямована безпосередньо на закупівлі у Сполучених Штатах. Щоб успішно подолати виклики у 2024 році, Україні необхідна фінансова підтримка, союз з іншими країнами та внутрішні реформи", - сказав він.

У разі припинення підтримки України з боку міжнародного співтовариства російський диктатор Володимир Путін може виграти в цій ситуації і, можливо, розпочати новий конфлікт. Це може послужити стимулом для диктаторів у різних країнах світу наслідувати подібний приклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні трупів і понад 20 танків: повідомили нові втрати РФ

"Упевнений, що для цього є двопартійна підтримка в обох палатах, нам просто потрібно її закріпити. Водночас 50 мільярдів доларів із тих грошей, які ми просимо, витрачаються прямо в Сполучених Штатах на товари, які вироблені в США і дають робочі місця американцям", - зазначив держсекретар.

Україна зможе забезпечити свою міцну позицію у військовому, економічному та демократичному відношенні.

"Це стане найкращою відповіддю на загарбницьку війну, розв'язану Путіним. Для досягнення цієї мети необхідні інвестиції приватного сектору, підтримка з боку інших держав у протистоянні російській агресії, а також проведення Україною необхідних реформ для подальшого вступу до Європейського Союзу", - додав Блінкен.

Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен сказав, що допоможе Україні виграти війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі