понеділок, 15 січня 2024 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Виграти війну за три роки. Естонія підготувала план військової стратегії

Виграти війну за три роки. Естонія підготувала план військової стратегії
Естонія підготувала план стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки.

Головною умовою є консолідація усіх країн, пише ERR.

"Документ призначений для всіх країн учасниць робочої групи "Рамштайн" і це своєрідний заклик, який наочно демонструє, що за умови консолідації зусиль західних країн внесок у перемогу України потрібен зовсім невеликий. Головна теза - Захід не повинен боятися допомагати Києву у війні", - сказано в повідомленні.

Експерти вважають, що наявні нині протиріччя як у ЄС, так і у США будуть вирішені. А допомога в потрібних обсягах почне надходити Україні вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія не висилатиме українських чоловіків

"Обсяг економіки Заходу більший за економіку Росії в десятки разів. Тут різниця величезна. ВВП усіх країн "Рамштайну" становить 47 трильйонів євро, з яких на допомогу Україні спрямували лише 0,2%. Водночас ВВП РФ оцінюється у два трильйони євро. Проблема в тому, що Росія вже встала на шлях військової економіки, тобто у них вже половина економіки працює безпосередньо на це, а на Заході ще не прокинулися, так би мовити", - заявив голова комісії Рійгікогу з держоборони Калев Стойческу.

НАТО може стати об'єктом вторгнення Росії, якщо країни Заходу не допоможуть Україні перемогти агресора. Іноді Захід купується на наративи РФ. Один з яких полягає в тому, що Захід і НАТО слабкі, заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас. За її словами, Захід не повинен недооцінювати свою силу.

Зараз ви читаєте новину «Виграти війну за три роки. Естонія підготувала план військової стратегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі