пʼятниця, 29 вересня 2023 02:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен розповів, що потрібно зробити українцям для досягнення стійкого, стабільного миру

Блінкен розповів, що потрібно зробити українцям для досягнення стійкого, стабільного миру
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про рішення, які повинні приймати українці. Фото: Getty Images

Сполучені Штати та інші західні країни заявляють про необхідність досягти в Україні стійкого та справедливого миру.

Українці мають ухвалювати фундаментальні рішення самостійно. США та Україна залишатимуться "тісно об'єднаними", розповів держсекретар США Ентоні Блінкен під час заходу в The Atlantic у Вашингтоні, пише Укрінформ.

"Ми були і залишатимемося тісно об'єднаними. І те, про що президент Джо Байден неодноразово говорив, що це – принципове рішення, які повинні приймати українці", – сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передали Україні список реформ, від яких залежить допомога

Він вкотре нагадав, що США дотримуватимуться принципу "нічого про Україну без України". Зусилля в цьому питанні докладають не лише США, а й десятки інших країн.

"Справедливий – у тому сенсі, що він відображатиме ґрунтовні принципи, які лежать в основі Статуту ООН – територіальну цілісність, суверенітет, незалежність України", - сказав Блінкен.

Він вважає, що після досягнення миру в Україні необхідно створити умови, щоб не дозволити агресії повторитися ані через рік, ані через п'ять.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із Байденом. Американський президент призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України.

Україна отримає від США більше артилерії, боєприпасів і протитанкової зброї, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен розповів, що потрібно зробити українцям для досягнення стійкого, стабільного миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі