вівторок, 13 вересня 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен оцінив наступ ЗСУ й ресурси Росії

Блінкен оцінив наступ ЗСУ й ресурси Росії
Контрнаступ ЗСУ є результатом надзвичайної мужності і стійкості українців, сказав держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: East News

Контрнаступ Збройних сил України проти російської армії ще тільки починається.

Українські військові вже досягли значного прогресу. Про це сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен на пресконференції у Мехіко.

"Те, що вони зробили, було методично сплановано", – сказав Блінкен.

Наступ був забезпечений значною підтримкою з боку США необхідними засобами, заявив держсекретар. Однак насамперед це є результатом надзвичайної мужності й стійкості українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни тікали з Балаклії, їх зустріли ЗСУ – продовження на відео

Наступ має чітку мету: повернути землі, захоплені в результаті агресії Росії, сказав Блінкен.

Американський посадовець заявив про "особливо значний прогрес українців на північному сході". "Це все ще перші дні", – сказав він.

Водночас у Росії все ще є значні сили й озброєння, які вона використовує без розбору проти цивільних осіб і цивільної інфраструктури, заявив Блінкен.

"Росія вчинила цю агресію. Враховуючи ціну, яку вона платить, вона може й має її зупинити", – сказав держсекретар.

У Харківській області українські воїни вигнали російських окупантів з понад 40 населених пунктів.

На Херсонщині ЗСУ за два тижні звільнили близько 500 кв. км території. Українські захисники деокупували п'ять населених пунктів.

ЗСУ звільнили майже 6 тис. кв. км української території, повідомили у Міністерстві оборони. Українські війська розгромили сили РФ, які Кремль готував до можливої війни з НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен оцінив наступ ЗСУ й ресурси Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі