вівторок, 13 вересня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких готували до можливої війни з НАТО – британська розвідка

ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких готували до можливої війни з НАТО – британська розвідка
Контрнаступ ЗСУ на Харківщині триває. Росіяни масово тікають та здаються в полон. Фото: Генштаб ЗСУ

Виведені упродовж останнього тижня з Харківської області частини російських військ були зі складу 1-ї гвардійської танкової армії, що підпорядкована Західному військовому округу.

Її у Росії визначили для проведення контрударів у разі війни з НАТО. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 13 вересня з посиланням на свої розвіддані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США сказало, куди втекла велика частина росіян із Харківщини

Зазначається, що 1-ша гвардійська танкова армія зазнала значних втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю відновлена до початку українського контрнаступу під Харковом.

"1-ша гвардійська танкова армія була однією з найпрестижніших російських армій, виділена для оборони Москви і визначена для проведення контрударів у разі війни з НАТО. Із сильним занепадом 1-ї гвардійської танкової армії та інших формувань Західного військового округу звичайні сили Росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослабли. Імовірно, Росії знадобляться роки, щоб відновити цей потенціал", – йдеться в повідомленні.

Збройні сили України звільнили 6 тис. кв. км території на півдні та сході країни, повідомили в Міноборони України 12 вересня.

Через наступ ЗСУ в Харківській області окупанти тікають вглиб тимчасово захоплених територій. Частина з них намагається перейти кордон з Росією і виїхати у Бєлгородську область, повідомляв український Генштаб.

Втеча окупантів супроводжується масовим мародерством. Росіяни завантажують на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп'ютери. Зафіксовано непоодинокі випадки грабунків шкіл.

Міноборони Росії підтвердило, що виводить свої війська з Ізюмського напрямку. Мовляв, це "перегрупування", покликане підсилити Донецький напрямок. Американські аналітики наголосили, що ця заява є брехнею і може нашкодити Кремлю.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких готували до можливої війни з НАТО – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі