четвер, 06 червня 2013 15:34

"Недолуга ідея без жодної перспективи" - експерти про позбавлення пенсіонерів права голосу

"Недолуга ідея без жодної перспективи" - експерти про позбавлення пенсіонерів права голосу
Представники правлячого класу хочуть обмежити права тих, хто не має матеріального забезпечення, каже Володимир Чемерис. Фото: glavcom.ua

Ініціатива народного депутата від фракції "УДАР" Геннадія Ткачука про обмеження виборчих прав пенсіонерів та людей, що не працюють, не має жодної перспективи бути ухваленою.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив правозахисник Володимир Чемерис.

"Це є обмеженням будь-яких людських прав. Представники правлячого класу хочуть обмежити права тих, хто не має матеріального забезпечення, щоб політичні права мали тільки люди з високим достатком. А пенсіонери своєю працею забезпечили благополуччя цих людей", - переконаний пан Чемерис.

За його словами, безробітні не працюють не тому, що лінуються, а тому що немає можливості отримати роботу.

"Але це не означає, що вони не повинні мати можливості впливати на політику. Якраз вони зможуть дати нові ідеї, запропонувати вихід з тієї ситуації, яка зараз є", - сказав правозахисник.

Також, зазначив він, багато людей, які працюють неофіційно, не зможуть отримати довідку з роботи, яку депутат пропонує показувати перед тим, як отримати бюлетень.

З експертом згодна юристка Тетяна Котюжинська.

"Ця недолуга ідея порушує фундаментальні права людини. Конституція говорить, що жодна людина не може бути дискримінована за будь-якою ознакою. Згідно з Європейською конвенцією про права людини безумовно не може бути зроблено жодного вікового цензу у виборчих правах", - підкреслила вона.

За словами пані Котюжинської, мета даної ініціативи - виділитися.

"Після того, як Журавський написав закон про наклеп, всі відразу дізналися, що є такий депутат. Історія знає випадки, коли лунали заклики обмежити свободу слова всім, хто не брав участь у Другій світовій війні. Ініціативу Ткачука можна порівняти з такими закликами", - каже вона.

Нагадаємо, Громадянська ініціатива "За Кличка!" повідомила, що Ткачук готує законопроект про обмеження виборчих прав пенсіонерів та безробітних.

За його словами, пенсіонери заважають країні рухатися в європейське майбутнє. Депутат вважає, якщо "не працюєш - не голосуй", і пропонує вимагати в громадян довідку з роботи для видачі їм бюлетеня для голосування.

Зараз ви читаєте новину «"Недолуга ідея без жодної перспективи" - експерти про позбавлення пенсіонерів права голосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі