четвер, 13 липня 2023 21:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден висловився про можливість ядерного удару

Байден висловився про можливість ядерного удару
Президент США Джо Байден вважає, що Росія не застосує ядерну зброю. Фото: ОП

Президент США Джо Байден вважає, що президент Росії Володимир Путін не застосує ядерну зброю проти України.

Він сказав про це під час пресконференції у Гельсінкі за підсумками зустрічі з лідерами Північної Європи в четвер, передає "Європейська правда".

"Я не думаю, що є реальна перспектива використання Путіним ядерної зброї. Не лише Захід, а й Китай та решта світу сказали: "Не вдавайтесь до цього. Не робіть цього", – наголосив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився щодо загрози ядерного удару з боку РФ

Додав, що Росія продовжує втручатись в американські вибори. Байден не знає, що здатен зробити ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Ми навіть не знаємо, де він перебуває і в якій ситуації. Я б на його місці був обережним із тим, що їм, я б ретельно вивчав, що мені пропонують на обід. Якщо коротко: я не знаю і ніхто не знає", – додав президент США.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив підірвати три українські атомні електростанції та ядерні об'єкти в Східній Європі.

Він стверджує, що була спроба "ракетної атаки на російську АЕС".

За його версією, Україна нібито спробувала атакувати "натовськими ракетами" Смоленську АЕС. Він також запевнив, що ці "ракети збили".

Зараз ви читаєте новину «Байден висловився про можливість ядерного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі