вівторок, 06 лютого 2007 11:34

Азаров заперечив псування зерна в портових елеваторах

Перший віце-прем"єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що урядова комісія не встановила фактів псування зерна в портових елеваторах. Про це він повідомив в інтерв"ю газеті "Дєло" від 6 лютого.

"Урядова комісія працювала у всіх портових елеваторах. І фактів псування зерна не встановила", - сказав він в інтерв"ю.

На його думку, поширенням недостовірної інформації про те, що зерно псується і збитки від цього становлять $200 млн, хтось домагається втрати довіри до влади.

"Зараз введена квота на експорт зерна. Якби ми її не ввели, нам зараз нічим було б годувати свою худобу і ціна на хліб різко піднялася б", - зазначив він.

Заступник міністра аграрної політики Петро Вербицький вважає причиною псування зерна в портах не введення квот на його експорт, а відсутність умов для його тривалого зберігання.

1 лютого посол США в Україні Вільям Тейлор у ході відвідування зернового терміналу ТОВ "Трансінвестсервіс" у порту "Південний" (Одеська область) заявив, що квоти на експорт зерна, уведені Кабміном, завдають Україні шкоди, і країна, будучи шостим експортером зерна у світі, зараз втратила імідж надійного постачальника.

На думку Тейлора, через введення урядом України обмеження на експорт сотні тисяч тонн зерна псуються в українських портах, очікуючи відвантаження, при цьому збитки від цього становлять близько $200 млн.

У грудні 2006 року Кабмін затвердив квоту в 1,1 млн т на експорт зерна в 2006-2007 маркетинговому році.

До липня 2007 року із країни дозволяється вивести 3 тис. т пшениці й жита, 600 тис. т ячменю, 500 тис. т кукурудзи, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заперечив псування зерна в портових елеваторах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі