середа, 13 вересня 2023 18:35

Арестович пішов до суду захищати "русский мир"

Арестович пішов до суду захищати "русский мир"
Олексій Арестович був позаштатним радником керівника Офісу президента. Фото: скріншот

Колишній позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович через суд зобовʼязав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо народної депутатки Наталії Піпи.

Влітку депутатка викликала поліцію після того, як неповнолітній у Львові співав пісні радянського музиканта Віктора Цоя і обматюкав її. Про заяву Арестовича повідомили Zaxid.net.

Справу розглядатимуть за статтею про порушення рівноправності громадян за мовною ознакою через заяву нардепки у поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова, пише ЗМІ.

Інцидент трапився в червні. 27 липня суд визнав підлітка винним у дрібному хуліганстві.

13 вересня у Facebook Арестович заявив, що 6 вересня Печерський районний суд Києва зобовʼязав ДБР внести до реєстру досудових розслідувань інформацію про відкриття провадження щодо Наталії Піпи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович заявив про "хороший" СРСР – у мережі його назвали "кінченим"

"Те, шо представник "руского міра" так реагує на питання української мови і культури, то це означає, що ми на правильному шляху й нам потрібно боротися далі. Арестович готується йти в парламент і збирається брати електорат ОПЗЖ", – сказала Наталія Піпа.

Торік Верховна Рада заборонила відтворювати російську музику на українському телебаченні, радіо, в розважальних закладах, школах, громадському транспорті, готелях, ресторанах, кіно та в інших публічних просторах. Відповідний закон ухвалили 19 червня 2022 року.

Нагадаємо, що пісню Цоя російські артисти співали у лютому на пропагандистському концерті в Москві, де на стадіоні "Лужники" виступав президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін.

Позаторік Олексій Арестович на підсанкційному телеканалі "Наш" називав українське законодавство про мову "репресивним" і заявляв про надання російській мові статусу регіональної. Також хвалив цей телеканал. Обіймався з колишнім "регіоналом" Євгенієм Мураєвим, якому Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді.

Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України, сказали в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Арестович пішов до суду захищати "русский мир"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі