пʼятниця, 15 грудня 2023 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія завдала економічного удару по РФ

Японія завдала економічного удару по РФ
Японія запровадила проти Росії новий пакет санкцій. Фото: pixabay.com

Японія запровадила новий пакет санкцій проти Росії.

Він включає заборону імпорту непромислових алмазів з 1 січня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки Японії.

"Японія розширила санкції щодо 57 російських та 27 білоруських компаній, а також щодо низки юридичних осіб із ОАЕ, Вірменії, Сирії та Узбекистану, які допомагали РФ ухилятися від попередніх санкцій", - сказано в повідомленні.

Міністерство Японії також ухвалило рішення заморозити активи осіб та компаній, пов'язаних із Російською Федерацією. Токіо заморозив активи 19 фізичних осіб та 43 організацій, які безпосередньо причетні до повномасштабного вторгнення в Україну, або дестабілізації східної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія готова виділити Україні $4,5 млрд на відбудову

У опублікованому МЗС Японії списку фігурують заступник міністра оборони РФ Тетяна Шевцова, омбудсменка Тетяна Москалькова, дитяча омбудсменка Московської області Ксенія Мішонова та ще 30 російських цивільних і військових діячів, а також 43 дослідницькі та виробничі компанії російського ВПК.

Запровадили також санкції проти 16 персон, причетних до окупації Криму та розв'язання війни на Донбасі. Під японські санкції лише зараз потрапили два фігуранти справи про збитий малазійський "Боїнг" і вбивство 298 осіб.

"Санкції запроваджено щодо Уральського заводу цивільної авіації, ЦНДІ "Буревісник", Казанського порохового заводу та "Східної верфі", а також ПВК "Патріот", Центру прикладної фізики РАН, НУО ім. С. А. Лавочкіна, "Російських космічних систем", - додає відомство.

Велика Британія запровадила нові санкції щодо товарів, технологій і джерел фінансування РФ.

Москва змушена виділяти третину свого бюджету на військові витрати. У 2023 році Москва витратила на військові цілі понад $100 млрд.

Війна проти України негативно впливає на економіку Росії, підвищуючи внутрішні ціни.

Зараз ви читаєте новину «Японія завдала економічного удару по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі