вівторок, 19 квітня 2011 08:21

Януковичу з Криму погрожують революцією через "повзучу українізацію"

Януковичу з Криму погрожують революцією через "повзучу українізацію"

Українська влада отримала попередження про революцію. Причина - "фашизм та повзуча українізація". Зробили його учасники мітингу, який відбувся у понеділок у Севастополі біля пам'ятника Катерині Другій.

Мітинг, присвячений черговій річниці видання маніфесту про приєднання Криму до Росії, організували прихильники партії "Русский блок".

"Тільки наша політична сила в змозі протистояти поширенню в Україні фашизму і повзучої українізації. Ми бачимо своє майбутнє лише з Росією. Ми будемо повільно, але вірно працювати з молоддю, адже саме молодь робить революції в Африці. Я впевнений, що через якийсь час ми зможемо сказати політичне слово і пройдемо до органів влади", - сказав, звертаючись до присутніх, лідер партії депутат міськради Геннадій Басов.

Нагадаємо, що у вівторок пройде ще одна акція – у Сімферополі. Запланувала її партія "Русское единство". З цього приводу у пресі вже з'явилися різні репліки. Так, депутат Верховної ради Ярослав Кендзьор заявив, що це – плювок в українську незалежність, і порадив заборонити акцію.

"Ясна річ, що керівництво України, президент, прем'єр і СБУ мужньо, скажімо так, проковтують всі ці плювки у незалежність України, її обличчя, хоча вони повинні були б відреагувати і не допустити такі мітинги", - сказав депутат.

"Це - сепаратизм. Це - порушення Конституції. Але ніякої реакції від правоохоронних органів на цю шовіністичну, відверто антиукраїнську акцію не буде. Це ще один мазок до загальної картини і до портрета антиукраїнського руху в сьогоднішніх умовах", - поскаржився Кендзьор.

Нагадаємо, 8 квітня 1783 року імператриця Катерина II видала Маніфест про приєднання Криму до Росії, підготовлений князем Потьомкіним, який отримав згодом за це титул князя Таврійського.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу з Криму погрожують революцією через "повзучу українізацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі